Crisis bij Willem II nadert kookpunt: 'Niet de man om ons verder te brengen'

Crisis bij Willem II nadert kookpunt: 'Niet de man om ons verder te brengen'

08-08-2018 07:40
28

De bestuurlijke crisis bij Willem II loopt steeds hoger op. De raad van commissarissen van de Tilburgse club is absoluut niet tevreden over het functioneren van algemeen directeur Berry van Gool. In gesprek met het Brabants Dagblad doet Jack Buckens, voorzitter van de RvC, voor de eerste keer zijn verhaal. 

"Dat Van Gool niet de man is die Willem II in de toekomst verder kan brengen, is een pijnlijke conclusie. Het is de slotconclusie van een lang proces, want we zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan. Van Gool heeft veel verdiensten voor Willem II. Hij is sterk in de omgang met sponsors en geniet vertrouwen van een groot deel van de supporters. Daarom wilden wij hem door de voordeur laten vertrekken. Dat is nu niet meer mogelijk", aldus Buckens

Onder leiding van Van Gool, die in 2013 werd aangesteld als directeur, is er te veel onduidelijkheid en stilstand. "Er ligt meters papier, maar er is bijvoorbeeld nog geen dichtgetimmerd plan voor een verbouwing van het stadion. Die zou voor het begin van het seizoen 2019-2020 klaar moeten zijn. Wat doen we wel, wat doen we niet? Hoe faseren we het? Hoe regelen we de financiering? Dat is nog allemaal onduidelijk."

Woensdagavond komt de Clubraad van Willem II bijeen om de nijpende kwestie te bespreken, meldt het BD.