Real Madrid grijpt naast begeerde wereldster: 'Hij heeft dat geaccepteerd'

Real Madrid grijpt naast begeerde wereldster: 'Hij heeft dat geaccepteerd'

08-08-2018 08:40
5

Robert Lewandowski heeft een vertrek bij Bayern München uit zijn hoofd gezet, zo zegt trainer Niko Kovac. De Duitse recordkampioen lijkt daarmee de belangrijkste missie van deze transferzomer te hebben voltooid. 

Na opnieuw een uitstekend seizoen van Lewandowski werd de Poolse spits de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met een transfer. Met name Real Madrid zou Lewandowski maar wat graag halen als opvolger van Karim Benzema. Het standpunt van Bayern was vanaf de eerste seconde duidelijk en werd regelmatig herhaald: Lewandowski is niet te koop. Dat, terwijl de doelpuntenmachine zelf wel openstaat voor een nieuwe uitdaging

Toch lijkt de clubleiding, waaronder nieuwe trainer Kovac, Lewandowski op andere gedachten te hebben gebracht. "Het klopt dat Robert en ik gesproken hebben deze week", zegt Kovac tegen BILD. "Robert weet hoe ik over hem denk en de hele club weet over welke kwaliteiten hij beschikt. Hij behoort tot de drie beste spitsen van de wereld en wij laten hem niet gaan. Dat heb ik hem ook gezegd en Robert heeft dat geaccepteerd", aldus Kovac. 

De Pool heeft een contract tot 2021 bij de kampioen van Duitsland.