Blind 'best wel pissig': 'Hij stond naast me en kon mij niet eens verstaan'

Blind 'best wel pissig': 'Hij stond naast me en kon mij niet eens verstaan'

08-08-2018 09:00
81

Na afloop van Standard Luik - Ajax (2-2) was Daley Blind 'best wel pissig'. De routinier van de Amsterdammers baalde in gesprek met ANP als een stekker, omdat zijn club na de pauze een riante voorsprong uit handen had gegeven. 

"Ik ben best wel pissig", aldus Blind, voor wie Ajax deze zomer circa zestien miljoen euro betaalde aan Manchester United. "In de eerste helft deden we het gewoon goed. We kwamen ook met 2-0 voor en in het begin van de tweede helft misten we twee goede kansen op de 3-0. Dan was het misschien wel klaar geweest. Vervolgens schoven zij een man door naar de linkerkant van het middenveld en daarna ging het fout."

Is Blind niet de man die óp het veld moet inspelen op tactische aanpassingen en zijn team daarin moet gidsen? Jawel - maar het bleek in het hectische Luik praktisch onmogelijk. "Het was zo'n kabaal in het stadion dat Matthijs de Ligt mij nog niet eens kon verstaan. En die stond naast me"

"Gelukkig hadden we daarna een drinkpauze en konden we even met elkaar praten. Daarna ging het weer wat beter, maar dan geven we nog die 2-2 weg. Natuurlijk geloof ik er nog in dat we het volgende week voor eigen publiek gaan afmaken."