'Hoorde het pas aan het einde van de voorbereiding, dat neem ik Feyenoord kwalijk'

'Hoorde het pas aan het einde van de voorbereiding, dat neem ik Feyenoord kwalijk'

08-08-2018 09:31
38

Voor Joey Sleegers staat donderdagavond een bijzonder duel op het programma. Met AS Trencin neemt de linkspoot het in de voorronde van de Europa League op tegen Feyenoord, zijn oude club. In De Kuip brak Sleegers (24) nooit door. 

Hij doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van de Rotterdamse grootmacht. De middenvelder speelde er vanaf de C'tjes. Een paar jaar geleden volgde de stap naar het eerste. "Voetballend kon ik het prima bijbenen, maar ik merkte dat ik fysiek nog stappen moest zetten. Die stappen zette ik in het seizoen 2014/15 op huurbasis bij FC Eindhoven", blikt Sleegers terug met ELF Voetbal

"Het jaar daarop kwam ik met een onwijs goed gevoel terug bij Feyenoord. Ik speelde veel in de voorbereiding en presteerde goed. Ik vroeg aan het begin van het seizoen aan trainer Giovanni van Bronckhorst wat de bedoeling was met me. Er werd me gezegd dat de club me wilde behouden."

In de laatste week van de voorbereiding veranderde dat alsnog, herinnert Sleegers zich. "Veel clubs hadden hun selectie al rond. Dat heb ik Feyenoord wel kwalijk genomen, maar voor de rest heb ik er een geweldige tijd gehad. Ook bij de selectie, want daar heb ik onwijs veel geleerd."

Sleegers verkaste uiteindelijk naar NEC. Eerder dit jaar signeerde hij een contract bij het Slowaakse Trenčín.