Vlaamse pers over 'arrogant' Ajax: 'Wel aangenaam om naar te kijken'

08-08-2018 09:45
130

Na de remise tussen Standard Luik en Ajax (2-2) op dinsdagavond is de Vlaamse pers redelijk positief over het optreden van de Amsterdammers. Met name het aanvallende spel van de ploeg van trainer Erik ten Hag wordt geprezen.

Standard domineerde in de eerste helft, maar Ajax was met twee goals uit net zo veel kansen zéér efficiënt, zag ook Het Laatste Nieuws'Tien minuten voor de rust kwamen ze een tweede keer opzetten. Een lange vrije trap belandde bij Neres, die tikte terug tot bij Tadic. De Serviër mocht de bal goedleggen en trapte overhoeks binnen.'

'Twee kansen, twee goals. Elk moment van verzwakking werd afgestraft door de Amsterdammers. Dodelijk efficiënt, daar lag het verschil in klasse. Want, zó indrukwekkend was Ajax ook niet.'

Het Nieuwsblad spreekt van 'een groot verschil in technisch vermogen' tussen Standard en Ajax. 'Het spel van Ajax lijkt soms op arrogantie zoals het quasi volledig op zijn techniek rekent. Maar als de tegenstander, zoals gisteren even het geval was, een tijdje niets meer voor elkaar krijgt, is het wel aangenaam om naar te kijken.'

'Luyindama is een stevige en moeilijk te passeren verdediger, maar aan de bal oogt het soms heel knullig. En qua positiespel ook. Zeker tegenover die verfijnde, Nederlandse verdedigers.'