'Als je met deze selectie geen kampioen wordt, word je het 25 jaar niet meer'

'Als je met deze selectie geen kampioen wordt, word je het 25 jaar niet meer'

08-08-2018 10:55
72

De trainers in de Eredivisie zijn haast unaniem: de titelrace gaat dit seizoen tussen Ajax en PSV, waarbij de Amsterdammers de uitgesproken favoriet zijn. Vooral het aankoopbeleid van Ajax dwingt deze zomer respect af.

Ook voor Fons Groenendijk is Ajax de grootste kanshebber op het kampioenschap. "Als er niets meer verandert in die selectie, dan zeg ik volmondig Ajax. Daar kan ik heel kort over zijn. Als je met deze selectie geen kampioen wordt, dan word je het de komende 25 jaar niet meer", laat de oefenmeester van ADO Den Haag weten aan Voetbal International.

FC Emmen-coach Dick Lukkien looft de aankoop van Dusan Tadic. "Ajax, alleen al vanwege Tadic. Ik heb met hem gewerkt bij FC Groningen. Dusan is niet alleen een geweldige speler, hij is ook een geweldig mens en een superprof. Hij gaat in die spelersgroep een omslag teweegbrengen, qua professionaliteit. Geweldige aankoop."

Daar sluit Maurice Steijn van VVV-Venlo zich bij aan. "Ajax heeft topaankopen gedaan, ze hebben nu zoveel mogelijkheden. En absoluut de sterkste selectie van Nederland. Ik denk dat ze met ruime voorsprong de titel pakken."