Twijfels bij 'luciferstokje' Klaassen in Duitsland: 'Niet zo droog als Tadic'

Twijfels bij 'luciferstokje' Klaassen in Duitsland: 'Niet zo droog als Tadic'

08-08-2018 11:54
44

Davy Klaassen ligt na zijn transfer van Everton naar Werder Bremen voor vijftien miljoen euro onder een vergrootglas in Duitsland. Frank de Boer denkt dat het wel goedkomt met de middenvelder, laat hij weten aan Voetbal International.

De Noord-Hollandse trainer zag dat Klaassen het in de Premier League vooral fysiek moeilijk had. Ook in Duitsland zijn daar twijfels over. "De man van vijftien miljoen heeft de lichaamsbouw van mijn dochter. We moeten afwachten wat dit luciferstokje ons gaat brengen", liet ex-doelman Tim Wiese al weten aan BILD.

"De fysieke factor was mijn enige aandachtspuntje toen Davy naar Engeland ging", reageert De Boer in VI. "Zijn conditionele inhoud is geweldig, daar mankeert niks aan. Maar zijn lichaam is niet zo droog als bijvoorbeeld Dusan Tadic. Op dat vlak had Davy nog wel wat te winnen. Ik bedoel, als Tadic zijn shirt uitdoet, zie je geen sixpack maar een eightpack."

"Desondanks denk ik nog steeds dat Davy in het Engelse voetbal kan passen", aldus De Boer. "Met zijn voetballend vermogen, positioneel inzicht en functionele techniek is hij in staat buiten de fysieke duels te blijven. Als hij maar iets langer de tijd had gehad om die omschakeling naar het hogere tempo te maken."