'Wat is er mooier dan tegen Ajax debuteren én direct een resultaat te boeken?'

'Wat is er mooier dan tegen Ajax debuteren én direct een resultaat te boeken?'

08-08-2018 13:03
77

Janis Blaswich wil komend weekend met zijn nieuwe club Heracles Almelo voor een stunt zorgen tegen Ajax. De Duitse doelman is erop gebrand om zondag een goed resultaat te boeken in de Johan Cruijff Arena. 

Blaswich (27) kijkt enorm uit naar het openingsduel in de Eredivisie. "Het is als voetballer best bijzonder om tegen Ajax te spelen. Ze hebben een wat jonger elftal dan pakweg zeven of acht jaar geleden, maar het blijft een grote club in Europa. Bovendien houd ik wel van uitwedstrijden. Een vol stadion dat tegen je is, supporters die beginnen te fluiten… Sommige spelers verstijven, mij geeft het juist extra energie. Het is een soort kick", zegt hij in gesprek met Voetbal International. 

"In de 3. Bundesliga heb ik fantastische derby's gespeeld. Als ik alle muntjes die naar mijn hoofd werden gegooid had opgeraapt, was ik waarschijnlijk twintig euro rijker. Dat zal in Nederland wel niet gebeuren."

"Toch is het bijzonder om in een stadion met vijftigduizend mensen te spelen. Zeker als ze bijna allemaal tegen je zijn. Wat is er mooier dan daar te debuteren én direct een resultaat te boeken?"