Update: 'Heerenveen zet alle lichten op groen: Veerman tekent voor drie jaar'

Update: 'Heerenveen zet alle lichten op groen: Veerman tekent voor drie jaar'

09-08-2018 08:18
108

Henk Veerman is woensdag afwezig op de training van sc Heerenveen, omdat de lange spits bezig is met het afronden van een transfer. De Friese Eredivisie-club laat dat weten via Twitter. 

Een oplettende journalist zag dat Veerman niet van de partij was tijdens een oefensessie. Een vraag van een fansite aan Heerenveen, leverde een vlotte reactie op. 'Veerman is vandaag niet op de training. De onderhandelingen zitten in de eindfase en de club heeft Henk daar ruimte voor geven', luidde het antwoord. 

Zo lijkt er op korte termijn definitief een einde te komen aan de transfersoap rond de Volendamse spits. Onder meer FC Utrecht, FC Emmen en ADO Den Haag werden deze zomer gelinkt aan Veerman. Een week geleden leek het er nog op dat hij ging verkassen naar Den Haag. Die transfer ging uiteindelijk niet door. ADO maakte dinsdag via een officieel statement bekend dat de onderhandelingen met Heerenveen over de 27-jarige targetman zijn afgeblazen.

Alles wijst erop dat St. Pauli, een ploeg uit de 2.Bundesliga, de nieuwe werkgever wordt van Veerman. 

Update 15.20: Technisch manager Gerry Hamstra bevestigt bij Omrop Fryslan dat Veerman voor een vertrek staat. "We zitten in de eindfase. Over welke club het gaat, doen we geen uitspraken, maar het lijkt erop dat het goed komt", zegt hij.

Heerenveen strikt mogelijk géén vervanger voor de targetman. "We moeten ook kijken naar dat wat we in huis hebben. Jizz Hornkamp komt er bijvoorbeeld aan. Bovendien moeten we afwachten wat er op het middenveld gebeurt."

Update 9/8, 08.18 uur: Henk Veerman gaat donderdag voor drie jaar tekenen bij FC St. Pauli. SC Heerenveen heeft alle lichten op groen gezet, meldt De Telegraaf. De Duitse club kon in tegenstelling tot ADO Den Haag wel in de buurt komen bij de Friese vraagprijs van 650.000 euro. De 27-jarige spits arriveerde woensdagavond bij St. Pauli voor de medische keuring.