Glazen Bol: 'PSV op gepaste afstand van Ajax, promovendus kansloos'

Glazen Bol: 'PSV op gepaste afstand van Ajax, promovendus kansloos'

09-08-2018 12:00
149

Het is bijna weer zover: de Eredivisie. In de aanloop naar de aftrap blikt de VoetbalPrimeur-redactie vooruit. Wie gaat verrassen? Wie wordt kampioen? Welke ploeg degradeert rechtstreeks? Vandaag: Joey Singels van DailyOdds. 

De kampioen: Ajax
De verwachtingen zijn hoog in Amsterdam na de transferperiode van deze zomer. Naast de grote talenten werd ook Hakim Ziyech behouden. Met het aantrekken van Daley Blind en Dusan Tadic móet Ajax kampioen worden. Met de kwaliteiten binnen de selectie acht ik Ajax te sterk voor de concurrentie. PSV zal op gepaste afstand bijblijven, maar niet meer dan dat.

Directe degradant: FC Emmen
Toegegeven: onderin de Eredivisie wordt het spannender dan de race om het kampioenschap. FC Emmen heeft echter de minste kwaliteiten van alle andere ploegen die in de onderste regionen zullen bivakkeren en gaat het niet redden. Directe degradatie dreigt voor de promovendus.

Grootste verrassing: Vitesse
Vitesse heeft een selectie die veel kwaliteiten herbergt. Een mooie balans met voorin spelers die een goal kunnen maken zoals Foor, Linssen & Matavz. Waar ik de Vitessenaren de laatste jaren continu te hoog inschatte, denk ik nu dat dit seizoen een vierde plaats in het verschiet ligt. Concurrent AZ heeft deze zomer te veel goals verloren met het vertrek van Weghorst en Jahanbakhsh. FC Utrecht heeft opnieuw kwaliteit ingeleverd met het laten gaan van Ayoub en Labyad.

Grootste tegenvaller: SC Heerenveen
In de Jupiler League was Sam Lammers een prima spits. Nu moet hij het bij sc Heerenveen gaan laten zien? Wie moet er daar anders voor de goals gaan zorgen? Eens zien hoe de kaarten daar geschud worden en hoe het elftal zich ontwikkelt. Ik voorspel zwaar weer in Friesland, waar men toch een plek in de subtop verwacht.