Bondsvoorzitter polste Guardiola: 'We wisten dat hij duur zou zijn, maar zó duur…'

Bondsvoorzitter polste Guardiola: 'We wisten dat hij duur zou zijn, maar zó duur…'

Gepubliceerd: woensdag 8 augustus 2018 om 17:25wo 08-08-2018 om 17:25

De Argentijnse voetbalbond AFA heeft na het hectisch en teleurstellend verlopen WK geprobeerd om Pep Guardiola aan te stellen als nieuwe bondscoach. De komst van de succesvolle Manchester City-manager bleek niet haalbaar.

Voorzitter Claudio Tapia nam contact op met het kamp van de Spanjaard, vertelt hij aan TyC Sports. "'Maar het is onmogelijk om hem te halen. Je moet een heel dikke portemonnee hebben om dat mogelijk te maken. We wisten dat hij duur zou zijn, maar zó duur… We hebben het geprobeerd, maar het was gewoon niet te doen. Het is bij één gesprek gebleven."

De zoektocht naar een opvolger van Jorge Sampaoli gaat daarmee verder. De Argentijnen overleefden met het nodige geluk nog wel de groepsfase op het WK, maar in de achtste finale was de latere wereldkampioen Frankrijk te sterk. De positie van Sampaoli zou toen al onhoudbaar zijn geweest, nadat hij botste met zijn sterspelers, onder wie Lionel Messi.

Volgens Tapia zijn Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Diego Simeone (Atlético Madrid) en Marcelo Gallardo (River Plate) nu de belangrijkste kandidaten. "We moeten de juiste argumenten vinden om ervoor te zorgen dat zij de nationale ploeg willen komen leiden. Maar er zijn meer coaches in beeld, ik denk niet alleen aan deze drie namen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws