Slutsky ziet voordeel en wijst op dierenrijk: 'Hopelijk zijn we de olifant'

Slutsky ziet voordeel en wijst op dierenrijk: 'Hopelijk zijn we de olifant'

08-08-2018 17:42
42

Vitesse-coach Leonid Slutsky hoopt in de derde voorronde van de Europa League te profiteren van onrust bij FC Basel. De Zwitserse topclub ontsloeg onlangs trainer Raphaël Wicky en stelde Marcel Koller als vervanger aan.

"Dit is een heel serieuze test tegen een groot team. Op papier is FC Basel misschien de favoriet, maar toch denk ik dat het fifty-fifty is. Zij zijn van coach veranderd en proberen zich aan te passen aan een nieuwe filosofie en aan nieuwe eisen", laat Slutsky weten voor de camera van FOX Sports.

Wedden

Meer odds

De Rus denkt dat zijn spelers boven zichzelf kunnen uitstijgen op het Europese podium. "Deze confrontatie biedt mijn spelers de kans om te bewijzen hoe goed ze zijn. Wat dat betreft is het net het dierenrijk: het gaat erom wie de beste en de sterkste is. Hopelijk zijn wij de leeuw of de olifant, een groot dier op zijn minst."

"Het is belangrijk dat we in onszelf geloven", vervolgt Slutsky. "We zijn er technisch en fysiek klaar voor. Het gaat nu meer om het psychologische. Na een tegendoelpunt willen we nog weleens de concentratie verliezen. Dat is logisch. Guram Kashia en Matt Miazga zijn weggegaan, met zoveel wijzigingen duurt het even voordat iedereen elkaar begrijpt."