Frenkie de Jong: Met oog op het vervolg van mijn carrière is het ook beter

Frenkie de Jong: "Met oog op het vervolg van mijn carrière is het ook beter"

08-08-2018 19:02
74

Ajax-trainer Erik ten Hag zette Frenkie de Jong dinsdagavond voor de eerste Champions League-ontmoeting tegen Standard Luik (2-2) op het middenveld. Daar is de Ajacied blij mee.

De Jong speelde in een controlerende rol tegen Standard. "Ik krijg iets verder op het veld de bal, dat is gewoon lekkerder", aldus de Ajacied tegen de NOS. De afgelopen periode speelde hij vooral in het centrum van de Ajax-defensie, naast Matthijs de Ligt. "Ik denk dat ik van nature een middenvelder ben, dus met oog op het vervolg van mijn carrière is het ook beter."

Veel moeite had hij niet met zijn rol als verdediger. "Het is niet zo dat ik het verafschuw om daar te spelen, maar liever op het middenveld", aldus De Jong, die na 75 minuten werd gewisseld. "Ik ben er natuurlijk vier of vijf maanden uit geweest en in de voorbereiding heb ik maar twee keer een helft gespeeld. Tegen Sturm Graz heb ik twee keer 90 minuten gespeeld en nu weer 75. Mijn conditie wordt alleen maar beter, binnenkort zal ik 100 procent zijn."

Lees ook: 'De Jong sí, Pogba no: Barça hoopt op onmiddellijke deal met Ajax van 50 miljoen'