'Ik dacht dat ik nog wel een beetje bekend was bij Vitesse, maar dat valt tegen'

'Ik dacht dat ik nog wel een beetje bekend was bij Vitesse, maar dat valt tegen'

08-08-2018 19:17
16

Ricky van Wolfswinkel wilde bijna - voor de gein - weglopen bij het begin van de persconferentie voor Vitesse - FC Basel. Tot zijn schrik introduceerde de Zwitserse tolk hem met de achternaam 'Van Wolfshoven'.

"Ik dacht dat ik hier nog wel een beetje bekend was, maar dat valt tegen", lacht Van Wolfwinkel, aanvaller van Basel, in gesprek met Omroep Gelderland. "Het is pas een jaartje geleden dat ik hier speelde. Ach, ik moet er wel om lachen. Van Wolfshoven. Hoe komt ze er op?"

Wedden

Meer odds

In 2017 bezorgde Van Wolfswinkel Vitesse de eerste prijs in de clubhistorie: de KNVB Beker. "Mijn beste seizoen? Dat niet denk ik. Bij Sporting heb ik ook hele goede jaren gehad. Maar het was wel een prachtig seizoen waar ik met een heel goed gevoel op terug kijk. Het is alsof het gisteren is nu ik hier weer rondloop."

De aanvaller erkent dat Basel favoriet is tegen Vitesse. "We kunnen daar wel om heen gaan draaien, maar dat is gewoon zo. Wij moeten winnen en daar gaan we voor. Daar worden we ook op afgerekend. FC Basel heeft Champions League gespeeld."

Check ook: Misser voor Vitesse - Basel: "Van Wolfshoven, dat klopt, helemaal goed!"