'Brands slaat toe met Everton: zes miljoen per jaar voor transfervrije Braziliaan'

'Brands slaat toe met Everton: zes miljoen per jaar voor transfervrije Braziliaan'

08-08-2018 21:53
22

De transfer van Bernard naar Everton is een kwestie van tijd. De Braziliaanse vleugelaanvaller is in Engeland en heeft de medische keuring afgerond.

Dat melden Engelse en Braziliaanse media, waaronder The Daily Mail en Globoesporte. De transfer van Bernard naar Everton hangt sinds maandag in de lucht en kan elk moment officieel worden gemaakt. Hij landde woensdag op de luchthaven van Manchester, ging direct door naar Liverpool voor de medische keuring en zal donderdag gepresenteerd worden op Goodison Park.

Bernard tekent voor vier seizoenen en ontvangt een jaarsalaris van zes miljoen euro. Zijn ontsnappingsclausule zou zijn bepaald op 45 miljoen euro. Everton betaalt géén transfersom, omdat de Braziliaan clubloos is na zijn vertrek bij Shakhtar Donetsk. Ook Chelsea en AC Milan hengelden naar Bernard, maar de aanbieding van Everton was naar verluidt 'superieur'.

Everton-directeur Marcel Brands voegde deze zomer met Richarlison al een Braziliaan toe aan de selectie. Voor hem werd 50 miljoen euro betaald. Voor het einde van de Engelse transferperiode (donderdag 18.00) hoopt Brands nog één of twee deals af te ronden. Yerry Mina en André Gomes, die beiden spelen bij FC Barcelona, zouden bovenaan het verlanglijstje staan.