Witsel kon kiezen uit topclubs: 'Mourinho wilde, maar Kanté stond op z'n lijst'

Witsel kon kiezen uit topclubs: 'Mourinho wilde, maar Kanté stond op z'n lijst'

Gepubliceerd: woensdag 8 augustus 2018 om 22:06wo 08-08-2018 om 22:06

Met Borussia Dortmund heeft Axel Witsel zijn gehoopte rentree in Europa te pakken. De Belgische middenvelder stond in de belangstelling van meer clubs, aldus zaakwaarnemer Paul Stefani.

Witsel, die de afgelopen twee seizoenen in China bij Tianjin Quanjian speelde, had volgens Stefani de topclubs voor het uitkiezen. "Er waren andere gegadigden. Manchester United wou hem, Napoli ook. Maar ik heb Axel gezegd: Bij Dortmund ben je de nummer één, bij Manchester ben je één van de... En bij Napoli ook", vertelt de zaakwaarnemer aan Het Laatste Nieuws.

Manchester United-manager José Mourinho zag het zitten in Witsel, maar de Belg was niet zijn nummer één. "Ik weet uit heel goeie bron dat Mourinho gezegd heeft dat hij Witsel wou, maar niet in de eerste plaats. N'Golo Kanté stond bovenaan zijn lijst. Uiteindelijk zei Axel: Doe me een plezier en rond het zo snel mogelijk af, want ik wil heel graag naar Dortmund."

Witsel zette maandag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Dortmund, dat twintig miljoen euro betaalde aan Tianjin Quanjian.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws