Vitesse houdt basisspeler weg bij pers: Dat vond ik persoonlijk ook vreemd

Vitesse houdt basisspeler weg bij pers: "Dat vond ik persoonlijk ook vreemd"

Gepubliceerd: woensdag 8 augustus 2018 om 23:40wo 08-08-2018 om 23:40

Maikel van der Werff heeft donderdag een basisplaats bij Vitesse, dat het in eigen huis opneemt tegen FC Basel. De verdediger viel aanvankelijk buiten de basiself - en daar was hij niet blij mee.

"Ik was verbaasd", geeft Van der Werff te kennen aan FOX Sports. "Ik wil graag spelen, maar het is de keuze van de trainer. Het is moelijk om te accepteren, want je wilt graag spelen." Daar kwam bij dat hij vorige week van Vitesse niet mocht spreken met de pers. "Ja, dat vond ik persoonlijk ook vreemd. Maar goed, het is aan de club. Ik ben oud en wijs genoeg, dat kan ik wel uitleggen."

Voor de eerste Europa League-ontmoeting tegen Basel krijgt Van der Werff de voorkeur boven Rasmus Thelander. Hij wil met Vitesse de groepsfase bereiken. "We moeten er meteen staan", weet de mandekker in gesprek met de Gelderlander. "Dat is heel anders dan een hele voorbereiding afwerken en dan de competitie in. Omdat we Europees voetbal spelen, hebben we zware tegenstanders gehad in oefenwedstrijden. We zijn wel weerbaar."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws