Blind wijst ploeggenoten terecht: 'Aan de bal comfortabel, zonder bal niet'

Blind wijst ploeggenoten terecht: 'Aan de bal comfortabel, zonder bal niet'

09-08-2018 07:02
64

Daley Blind was niet te genieten na het 2-2 gelijkspel van Ajax tegen Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers hadden een comfortabele voorsprong, maar wisten het duel niet te 'killen'.

"In algemene zin moeten we meer doen als we het moeilijk hebben. Meters maken", zegt een pissige Blind in het Algemeen Dagblad. "Compacter verdedigen als team. Natuurlijk willen we graag naar voren en druk zetten op de tegenstander, maar dat kán niet altijd. Aan de bal zijn we meestal comfortabel, zonder bal niet. We willen graag in de Champions League spelen, maar dan moeten we ons veel beter organiseren. Wat wij tegen Luik deden, kun je je daar niet veroorloven."

"Als team moeten we dat echt beter doen", vervolgt Blind. "Daar moeten we naar toewerken. Wij moeten in staat zijn om orde op zaken te stellen als de tegenstander tactisch anders gaat spelen of een slotoffensief inzet. Ik kon door het kabaal in het stadion mijn medespelers nauwelijks bereiken. Maar dat mag het probleem niet zijn. We moeten van elkaar weten wat we moeten doen."

Mogelijk is het een wijze les voor Ajax. "Ik had liever met 0-2 gewonnen, hoor. Maar het is inderdaad een wijze les. Het moet alleen geen dure les worden. We moeten ook niet doen alsof er paniek is. Want 2-2 is op voorhand een prima uitslag, maar nu kunnen we daar gewoon niet blij mee zijn."