Eiting 'lachend' gewisseld: 'Een lach van suprematie, van: Waarom wissel je mij?'

Eiting 'lachend' gewisseld: 'Een lach van suprematie, van: Waarom wissel je mij?'

09-08-2018 07:24
83

Carel Eiting lijkt dit jaar definitief door te breken bij Ajax. Door zijn ploeggenoten wordt de twintigjarige middenvelder ook wel de professor genoemd, voornamelijk vanwege zijn VWO-opleiding.

"Hij heeft dan wel atheneum gedaan, maar dat deden wel weer jongens uit zijn lichting. Kaj Sierhuis bijvoorbeeld. Die heeft zelfs nog een klas overgeslagen en Economie gestudeerd", reageert vader Hein Eiting in gesprek met de NOS. Henk Spaan gaf al aan dat het ook een valkuil kan zijn. "Er zijn voorbeelden van voetballers die slimmer zijn dan de trainer en dat gaat niet altijd goed."

"Ik zie maar één valkuil voor een spoedige en goede ontwikkeling bij Ajax en dat is als Eiting de trainer in de gaten krijgt", vervolgt Spaan, die een voorbeeld geeft uit de uitwedstrijd tegen Sturm Graz. "Toen hij gewisseld werd tegen Sturm Graz ging hij met een lach van het veld. Het was een lach van suprematie. Zo van: 'Waarom wissel jij mij? Ik speel toch goed?' Dat is wat ik zag."

Spaan verwacht veel van de controleur. "In Jong Ajax speelde hij vaak met Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Hij viel niet uit de toon bij deze spelers, die allebei een jaar ouder zijn. Dat zegt wel wat. Ik vind Eiting en Van de Beek veel beter dan Schöne en ik begrijp ook niet waarom Schöne nog wordt opgesteld door Erik ten Hag."