Vente kijkt ogen uit: 'Dat was ongelooflijk, dat soort dingen moet ik nog leren'

Vente kijkt ogen uit: 'Dat was ongelooflijk, dat soort dingen moet ik nog leren'

09-08-2018 08:33
48

Dylan Vente prijst zich gelukkig met het feit dat hij elke dag op het trainingsveld staat met Robin van Persie. De negentienjarige spits noemt de 102-voudig Oranje-international 'de beste voetballer met wie ik ooit heb mogen spelen'.

Van Persie was op zijn beurt lovend over de profmentaliteit en de leergierigheid van Vente. Bovendien heeft de jonge aanvaller volgens hem specifieke kwaliteiten. "Ik ben er trots op dat hij zulke woorden over mij heeft uitgesproken", reageert Vente in De Telegraaf. "Het is zo goed om zo'n speler als Robin in je team te hebben."

"Of ik bezwaar heb gemaakt bij de keuze om hem aanvoerder te maken? Nee, joh!", vervolgt de jeugdinternational. "Ik zou niet durven. Hij is hartstikke goed als leider. Ik ben blij dat hij met mij praat, is ondanks alles wat hij heeft meegemaakt op geen enkele manier arrogant. Hij is een heel nuchter en normaal persoon."

Vente kijkt af en toe zijn ogen uit. "Van de week schoot hij op de training van buiten de zestien meter een bal binnen, dat was ongelooflijk. Robin zei dat het op gevoel was. Dat vind ik dan wel bijzonder. Dat zijn dingen die ik nog moet leren als spits. Maar ik kan echt alles bespreken met hem. Hij is heel laagdrempelig voor iedereen."