Ars maakt carrièremove en wordt technisch manager in Eredivisie: Mooie club

Ars maakt carrièremove en wordt technisch manager in Eredivisie: "Mooie club"

09-08-2018 10:21
15

Een carrièremove voor Sjoerd Ars. De voormalig spits van onder meer De Graafschap, NEC en NAC Breda gaat per direct aan de slag als technisch manager van Fortuna Sittard. Dat bevestigt de Limburgse promovendus via de officiële kanalen. Ars was in 2016 een halfjaar speler van Fortuna. 

"Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen en de kans die ik bij deze mooie club krijg", zegt de 34-jarige Ars, die zijn profloopbaan deze zomer beëindigde. "Twee jaar geleden heb ik als speler bewust voor het project gekozen dat de destijds nieuwe eigenaren hadden bedacht en ingezet. Inmiddels zijn de eerste resultaten daarvan voor iedereen zichtbaar. De komende twee jaren wil ik de ervaringen die ik in mijn carrière heb opgedaan, zowel op als buiten het veld, inzetten om de volgende fase van ons gezamenlijke project te realiseren."

Fortuna-preses Isitan Gün is blij met de komst van Ars naar Sittard. "Sjoerd heeft als speler een prachtige carrière achter de rug in Nederland en in het buitenland. In de voetbalwereld kent iedereen hem en hij heeft een goede naam opgebouwd. Dat hebben we zelf mogen ervaren, maar we hoorden het ook vanuit verschillende kanten. Zijn kennis en ervaring van het Nederlandse voetbal zijn voor ons van onschatbare waarde. Zijn komst is dan ook een verrijking voor onze club, waardoor er nog meer deuren voor ons open zullen gaan."

Ars kwam in totaal tot ruim 400 duels in het profvoetbal. Hij maakte 189 goals. Hij blijft overigens voetballen, bij De Treffers in de Tweede Divisie.