'Cocu slaat toe met Fenerbahçe: Premier League-spits op weg naar Istanbul'

'Cocu slaat toe met Fenerbahçe: Premier League-spits op weg naar Istanbul'

09-08-2018 15:59
23

Phillip Cocu lijkt op korte termijn een Premier League-spits te kunnen verwelkomen. Fenerbahçe nadert een akkoord met Leicester City over Islam Slimani.

Dat meldt Sky Sports. Fenerbahçe is op zoek naar een nieuwe spits en die zoektocht zou hebben geleid tot Slimani, die mag vertrekken bij Leicester. De twee clubs zijn inmiddels dicht bij een akkoord. Fenerbahçe huurt de Algerijnse spits voor één seizoen van Leicester en neemt het volledige salaris over.

Slimani staat sinds de zomer van 2016 onder contract bij Leicester, maar heeft nooit kunnen laten zien waarom The Foxes destijds 30 miljoen euro voor hem betaalden. Het laatste halfjaar werd de spits uitgeleend aan Newcastle United.

Als de transfer van Slimani doorgaat, dan is de kans klein dat Vincent Janssen ook komend seizoen bij Fenerbahçe speelt. De Oranje-spits mag van Tottenham Hotspur uitkijken naar een nieuwe club. Janssen en Slimani zijn niet afhankelijk van de vroege deadline in Engeland. Die draait alleen om inkomende transfers.