In het kort: Australisch avontuur Meulensteen, forse straf voor De Graafschap

In het kort: Australisch avontuur Meulensteen, forse straf voor De Graafschap

09-08-2018 18:54
21

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

René Meulensteen gaat aan de slag in Australië
René Meulensteen, voormalig assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United, gaat aan de slag als assistent van de Australische bondscoach Graham Arnold. Met Arnold en Meulensteen aan het roer werken de Australiërs toe naar het toernooi om de Asia Cup in 2019. Meulensteen blijft in Europa om van daaruit spelers die in aanmerking komen voor het nationale elftal in de gaten te houden.
 
Forse straf De Graafschap voor vuurwerkincidenten
De Graafschap is flink gestraft voor de vuurwerkincidenten tijdens de promotieduels met Almere City. Ten eerste moet de Doetinchemse eredivisionist een geldboete van 15.000 euro betalen, daarnaast hangt de club uit de Achterhoek een wedstrijd zonder publiek boven het hoofd. In april 2017 is na eerdere incidenten een proefperiode van twee jaar ingegaan, deze proefperiode is nu met één jaar verlengd. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp is duidelijk: "Het laatste dat we willen is nog meer geldboetes en een wedstrijd zonder publiek. De straf is voor ons reden om nog scherper te gaan kijken hoe we het vuurwerk uit de stadions kunnen houden."