Van der Vaart over Ajax: 'Dat zie je niet bij Real Madrid en Tottenham Hotspur'

Van der Vaart over Ajax: 'Dat zie je niet bij Real Madrid en Tottenham Hotspur'

09-08-2018 19:32
69

Rafael van der Vaart is apetrots op zijn verleden bij Ajax. De 109-voudig international, inmiddels 35 jaar oud, speelde zeven jaar in de jeugdopleiding en vijf jaar in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

"Ik was tien jaar oud toen ik begon bij Ajax. Hier voetballen is het beste wat je kan overkomen als jonge jongen. Er zijn veel goede spelers, maar het is niet voor iedereen weggelegd dat je de opleiding en scholing van Ajax mag ervaren", blikt Van der Vaart terug op de website van Ajax.

In april 2000 maakte Van der Vaart zijn debuut. "De week van mijn debuut was bizar. Ik kan me herinneren dat Van 't Schip (trainer bij A1, red.) naar me toe kwam en zei: Raf, morgen moet je trainen met het eerste, en overmorgen sta je in de basis. Ik dacht: verdomme, dat meen je toch niet!"

"Ik heb alles te danken aan Ajax", zegt hij. "Als je in het buitenland vertelt dat je bij Ajax hebt gespeeld, hoeven ze niet eens meer te kijken of je goed bent, dat zegt heel veel. Als je het hebt over exceptionele talenten, dan vind je die bij Ajax. Wat ze bij Ajax leren qua passen, trappen en ballen aannemen, elke dag met je techniek bezig zijn in wedstrijdvorm, dat zie je bij geen enkele andere club. Niet bij Real Madrid, en ook niet bij Tottenham. Bij geen club was dat zoals het bij Ajax was."