'Voorlopig is het niet de bedoeling om terug te keren naar Nederland'

'Voorlopig is het niet de bedoeling om terug te keren naar Nederland'

Gepubliceerd: donderdag 9 augustus 2018 om 23:07do 09-08-2018 om 23:07

Ricky van Wolfswinkel velde Vitesse in de 93e minuut, maar besloot niet te juichen. Dat deed hij uit respect voor de supporters van Vitesse, vertelt hij na afloop aan VoetbalPrimeur.

Bennett van Fessem
ARNHEM

Uitgerekend Van Wolfswinkel zorgde voor de last-minute overwinning van Basel op Vitesse. De spits heeft een verleden in Arnhem en daarom was zijn goal in extremis extra pikant. Na afloop had de pers massaal belangstelling voor Van Wolfswinkel, die uitlegde dat zijn doelpunt uit respect voor de Vitesse-fans niet uitbundig gevierd werd.

"Ik heb heel goede jaren hier gehad", vertelt Van Wolfswinkel aan VoetbalPrimeur. "Het is een stukje respect naar de mensen toe. Ik ben altijd geweldig ontvangen hier en het kwam ook niet echt in me op om los te gaan. Natuurlijk ben ik hartstikke blij met de goal, daar speel je voor. Het is wel apart om tegen Vitesse te spelen en te scoren."

Van Wolfswinkel zit op zijn plek bij Basel. Even leek het erop dat de spits op weg naar de uitgang was, maar daar is nu geen sprake van. Een terugkeer naar de Eredivisie zit er dus voorlopig niet in. "Ik denk zeker niet aan een vertrek en heb het hier nog heel goed naar m'n zin."

"Ik heb geen intentie om terug te gaan, weg te gaan of noem maar op. Ik heb het hier naar m'n zin en maak er hier het beste van. Nieuw jaar, nieuwe kansen, maar voorlopig is het niet de bedoeling om terug te komen."

Check hieronder het hele interview met Van Wolfswinkel!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws