Crisis bij Willem II: rvc-leden trekken conclusies en stappen op in Tilburg

Crisis bij Willem II: rvc-leden trekken conclusies en stappen op in Tilburg

10-08-2018 08:46
41

De strijd op bestuurlijk niveau blijft zichzelf voortslepen bij Willem II. Jack Buckens en Jan Scheerlinck, twee leden van de raad van commissarissen, zijn per direct opgestapt bij de Tricolores. Dit heeft het tweetal laten weten in een verklaring.

De rvc had zich onlangs nog uitgesproken tegen algemeen directeur Berry van Gool, die in de ogen van de commissarissen niet de juiste man was om Willem II te leiden. Volgens De Volkskrant en het Brabants Dagblad heeft er in de nacht van woensdag op donderdag een vergadering plaatsgevonden in Tilburg. De clubraad van de Tricolores, bestaande uit onder meer supporters, oud-spelers sponsors en ereleden, schaarde zich achter Van Gool, waardoor de positie van Buckens en Scheerlinck niet meer houdbaar was. Of de overige drie rvc-leden zich solidair verklaren met hun vertrokken collega's, is nog niet duidelijk.

Het Brabants Dagblad stelt vast dat de twintigkoppige clubraad intern aan de touwtjes trekt. Volgens de regionale krant stond Van Gool wél rechtstreeks in contact met de afvaardiging van supporters, maar de rvc niet. Mede hierdoor heeft de clubraad kunnen beslissen over de toekomst van Buckens en Scheerlinck, volgens het BD 'twee commissarissen met een puike reputatie in het bedrijfsleven'. Eerder dit jaar werd trainer Erwin van de Looi al ontslagen nadat een groot deel van de Tilburgse aanhang zich al tegen hem had gekeerd.