'Lozano vraagteken voor seizoensopening, PSV mag niets zeggen door privacywet'

'Lozano vraagteken voor seizoensopening, PSV mag niets zeggen door privacywet'

10-08-2018 08:59
122

PSV weet niet of het tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht van zaterdagavond een beroep kan doen op Hirving Lozano. De Mexicaanse vedette viel eerder deze week geblesseerd uit tijdens de training.

Lozano moest de training van dinsdag voortijdig afbreken vanwege een enkelblessure. Volgens De Telegraaf is de clubtopscorer van vorig seizoen inmiddels onderzocht in het ziekenhuis. Tot opluchting van PSV heeft Lozano geen ernstige schade opgelopen, maar de vleugelaanvaller is nog wel een vraagteken voor de seizoensopening tegen FC Utrecht. De technische en medische staf zullen tijdens de training van vrijdag bepalen of de vleugelaanvaller zaterdagavond inzetbaar.

PSV heeft zelf overigens geen officiële mededelingen gedaan over de kwetsuur van Lozano. De regerend landskampioen houdt zich volgens het Eindhovens Dagblad op de onlangs ingestelde privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hierdoor mag PSV geen medische informatie over zijn spelers met de buitenwacht delen. Lozano zelf zou wél over de precieze ernst van zijn blessure mogen vertellen tegenover supporters en de media.