Kluivert: 'Ik had andere opties, maar dit past het best bij mijn privé-situatie'

Kluivert: 'Ik had andere opties, maar dit past het best bij mijn privé-situatie'

10-08-2018 09:38
30

Patrick Kluivert is blij dat hij met zijn maatje Clarence Seedorf een trainersduo mag vormen. De twee ex-Ajacieden en voormalig Oranje-internationals nemen de nationale ploeg van Kameroen onder hun hoede.

Seedorf en Kluivert werden deze week officieel voorgesteld in Kameroen. Kluivert had een halve wereldreis moeten maken voor zijn presentatie. "Vanuit Hongkong via Bangkok en Nairobi naar Yaoundé", somt hij op in gesprek met De Telegraaf. De oud-spits laat weten dat hij uit een 'aantal andere opties' kon kiezen. "Maar dit paste het best bij mijn privé-situatie. Natuurlijk is het een veelomvattende baan. Maar omdat ik niet elke dag in Kameroen word verwacht, kan ik veel thuis in Barcelona zijn", aldus Kluivert, die zijn door borstkanker getroffen vrouw Rossanna zo veel mogelijk bij wil staan.

De 42-jarige oud-spits benadrukt dat hij op basis van gelijkwaardigheid werkt met Seedorf. "We hebben aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen, voelen elkaar goed aan. Door onze ervaringen in de top en onze kennis als trainer kunnen we elkaar goed aanvullen." zal veel in contact staan met de in Europa actieve internationals, waaronder André Onana. De Ajax-doelman bedankte in 2017 voor de Afrika Cup en was enige tijd persona non grata bij de Ontembare Leeuwen. "Een uitstekende keeper. Hij zal er normaal gesproken wel bij zijn", hint Kluivert naar zijn debuutwedstrijd tegen de Comoren op zaterdag 8 september.