FC Utrecht breekt per direct met assistent-trainer: Teveel op de achtergrond

FC Utrecht breekt per direct met assistent-trainer: "Teveel op de achtergrond"

10-08-2018 10:21
58

FC Utrecht en Luc Nijholt gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. De assistent-coach is niet tevreden over zijn nieuwe rol in de Domstad.

Utrecht en Nijholt hebben 'in goed overleg' besloten de samenwerking per direct te beëindigen, zo laat de club vrijdag weten. "Recentelijk is de technische staf qua rolverdeling aangepast. Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys zijn naar voren geschoven als veldtrainers onder leiding van hoofdcoach Jean-Paul de Jong. Hoewel staf en spelers achter de nieuwe constructie staan, en hier enthousiast over zijn, is mijn rol als assistent anders geworden en uiteindelijk teveel op de achtergrond", verklaart Nijholt.

Utrecht-directeur Jordy Zuidam begrijpt Nijholt. "Luc heeft in een goed gesprek met onze hoofdcoach Jean-Paul de Jong en mij aangegeven moeite te hebben om zich te schikken in zijn nieuwe rol. Wij vinden dit jammer, maar hebben begrip voor zijn standpunt. Wij willen Luc, die binnen is gekomen afgelopen winter, ontzettend bedanken voor zijn inzet voor de club. Mede dankzij Luc zijn kennis en inbreng hebben wij vorig seizoen een mooie positionering (vijfde plek, red.) in de Eredivisie afgedwongen en samen play-offs finale gehaald."