PSV bevestigt verrassende Eredivisie-deal: 'Bij speculatie is niemand gebaat'

PSV bevestigt verrassende Eredivisie-deal: 'Bij speculatie is niemand gebaat'

10-08-2018 11:50
262

Het is officieel: Ryan Thomas maakt de overstap naar PSV. De 23-jarige middenvelder komt over van PEC Zwolle. Hij moet nog wel een medische keuring ondergaan.

PSV maakt vrijdag bekend dat er een akkoord ligt met PEC Zwolle over de transfersom. Daarnaast is de regerend langskampioen het mondeling eens met Thomas over de voorwaarden van het contract. Na de medische keuring tekent hij een vierjarige verbintenis in Eindhoven.

"Ik kijk er ontzettend naar uit om op een hoger niveau aan de slag te gaan", aldus Thomas op de PSV-website. "Ik denk dat het tijd is om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten. Ik heb bij Zwolle ontzettend veel geleerd. Dat ik nu bij een topclub als PSV mag laten zien wat ik in mijn mars heb, is fantastisch. Hier was ik aan toe."

PSV heeft in overleg met PEC en Thomas besloten om de nog niet volledig afgeronde transfer nu al naar buiten te brengen. "PEC Zwolle speelt vanavond al in de Eredivisie tegen Heerenveen. De afwezigheid van Thomas zou leiden tot speculatie en daar is niemand bij gebaat. Dan kiezen we liever voor openheid", verklaart technisch manager John de Jong.

Thomas is in Eindhoven de opvolger van Marco van Ginkel, die deze zomer terugkeerde naar Chelsea. PSV ging aanvankelijk voor Erick Gutierrez, maar Pachuca liet de Mexicaanse international niet gaan. Hoeveel PSV betaalt voor Thomas, is niet bekend.