'Natuurlijk is het jammer dat Thomas uitgerekend vandaag naar PSV vertrekt'

'Natuurlijk is het jammer dat Thomas uitgerekend vandaag naar PSV vertrekt'

10-08-2018 12:32
131

PEC Zwolle neemt met pijn in het hart afscheid van Ryan Thomas. De 23-jarige middenvelder vertrekt naar PSV en doet vrijdagavond niet mee in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen sc Heerenveen.

"Natuurlijk is het jammer dat Ryan uitgerekend vandaag vertrekt. Toch is dit voor beide partijen de beste uitkomst", reageert Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, op de clubsite. "Ryan zelf is toe aan een volgende stap en voor PEC Zwolle biedt deze transfer mogelijkheden om de club zowel binnen als buiten de lijnen verder te ontwikkelen."

"Daarnaast is het tekenend voor de groei van PEC Zwolle, dat we in staat zijn om spelers te verkopen aan de regerend landskampioen van Nederland", vervolgt Nijkamp. "Namens heel de club wil ik Ryan bedanken voor de afgelopen jaren en wens ik hem veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.”

Thomas speelde 143 officiële wedstrijden voor PEC Zwolle. De international van Nieuw-Zeeland moet nog een medische keuring ondergaan en tekent dan een vierjarig contract in Eindhoven. Volgens De Telegraaf betaalt PSV drie à vier miljoen euro.