De Boer: 'Als het uitblijft bij Ajax, zullen mensen daarop aangekeken worden'

De Boer: 'Als het uitblijft bij Ajax, zullen mensen daarop aangekeken worden'

10-08-2018 12:43
80

Ajax is komend seizoen dé titelkandidaat in de Eredivisie. Dat stelt Ronald de Boer, die tegelijkertijd PSV en Feyenoord zeker niet uitvlakt.

"Ajax", antwoordt De Boer op de vraag van FOX Sports wie favoriet is voor de landstitel. "Door de spelers die gehaald zijn en daarnaast zijn de jongens die zijn gebleven weer een jaartje ouder. Een bepaalde volwassenheid heb je toch nodig om kampioen te worden. Ajax kan dat met deze selectie zeker."

De Boer denkt dat de traditionele top-drie aan elkaar gewaagd is. "Ik heb PSV gezien en zij spelen echt heel aantrekkelijk. Ik verwacht daar veel van. Voorwaarde is wel dat Hirving Lozano blijft. Als hij weggaat, is dat een enorme aderlating. Mét hem zal PSV kort achter Ajax tweede worden."

"Stel: Ajax grijpt de titel niet, dan is het zeker crisis in Amsterdam", voorspelt De Boer. "Dat hoort bij alle topclubs. Zij hebben ervoor gekozen een ander beleid te voeren, veel geld uit te geven. Dan verwacht je resultaten. Als die uitblijven, zullen mensen daarop aangekeken worden."

Close call
De FOX Sports-analist verwacht dat Feyenoord ook nog in de buurt komt. "Ik denk dat de drie topclubs redelijk aan elkaar gewaagd zullen zijn dit seizoen. Ajax steekt er iets bovenuit, maar echt niet zo ver als iedereen nu vermoedt. Ook verwacht ik dat het verschil tussen de traditionele top drie en de rest groter zal zijn. Zij hebben zoveel kwaliteit in huis..."