'Bij Ajax kreeg ik een akkefietje met Bosz en was het tijd voor een nieuwe club'

'Bij Ajax kreeg ik een akkefietje met Bosz en was het tijd voor een nieuwe club'

10-08-2018 13:07
28

Anwar El Ghazi vertrok anderhalf jaar geleden via de achterdeur bij Ajax. De manier zijn laatste periode in Amsterdam verliep, betreurt de aanvaller van OSC Lille.

"Ik kreeg te maken met Peter Bosz", gaat El Ghazi bij Funx terug naar twee seizoenen geleden. "In de zomer kreeg ik te horen dat ik beter naar een andere club kon gaan, maar dat wilde ik helemaal niet. Ik was er nog helemaal niet klaar voor om Nederland te verlaten."

Onderhuids borrelde het toen al, erkent El Ghazi. "Ik bleef m'n best doen, maar op een gegeven moment zat ik er zó erg doorheen, dat ik agressief, boos en teleurgesteld werd. Alle emoties bij elkaar. Toen kreeg ik een akkefietje met Bosz en was het tijd voor een nieuwe club."

El Ghazi betreurt zijn laatste periode bij Ajax. "Er is een beeld van mij dat ik arrogant ben, maar dat ben ik helemaal niet. Soms doe ik dingen die ik niet meen. Ik werd teruggezet naar Jong Ajax en dan zie je de jongens van de B1 en A1 naar je opkijken. Dan kan je jezelf wel voor je kop slaan, want je bent en blijft een voorbeeld."