Ten Hag: 'Ziyech wil het ideaalplaatje, anders blijft hij bij Ajax'

Ten Hag: 'Ziyech wil het ideaalplaatje, anders blijft hij bij Ajax'

10-08-2018 14:15
67

Ajax is niet van plan om voor het sluiten van de transfermarkt nog uitgaande transfers te doen. In principe mag alleen Hakim Ziyech vertrekken, zo benadrukte Ajax-trainer Erik ten Hag op de persconferentie voorafgaande aan de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo.

"Een toezegging heb ik niet, maar er is wel de bereidheid om de selectie intact te houden, een inspanningsverplichting. Je weet nooit hoe dingen ontwikkelen, maar we zullen inspanning leveren om deze selectie intact te houden", aldus Ten Hag. "Welke prijs er ook komt, ze mogen niet weg. Maar ik ben niet naïef en weet hoe de voetbalwereld werkt", vervolgt de oefenmeester. "We zullen daar sterk in optreden als Ajax. De directie en RvC zullen zich daar sterk in opstellen. Ik ga er vanuit dat de selectie intact blijft."

Ziyech is de enige speler die nog mag vertrekken, omdat daar eerder al afspraken over zijn gemaakt. Toch hoopt Ten Hag dat ook de Marokkaanse middenvelder blijft. "Hij is er nog steeds. Dat heeft ook met keuzes van Hakim te maken. Hij wil het ideaalplaatje, anders blijft hij."