'Onana is 15 miljoen waard, dan weet je dat Ajax op elk vlak beter is dan wij'

'Onana is 15 miljoen waard, dan weet je dat Ajax op elk vlak beter is dan wij'

10-08-2018 14:34
87

Heracles Almelo staat zaterdag als de grote underdog aan de aftrap tegen Ajax. Dat erkent Frank Wormuth, die ter voorbereiding Heracles en Ajax vergeleek.

Wormuth ging naar de site Transfermarkt.de en kwam tot de conclusie dat Ajax en Heracles qua grootte nogal verschillen. "We verliezen op alles, behalve op de gemiddelde leeftijd van het team. Bij Ajax is dat 23,6, bij ons 24,2 jaar", aldus de Heracles-trainer tegen TC/Tubantia.

"Als je kijkt dat Onana vijftien miljoen euro waard is en onze hele selectie bij elkaar 16,8 miljoen, dan weet je dat ze op elk vlak beter zijn dan wij. Wij hebben dus eigenlijk geen kans en daarin zit dan weer onze kans."

Wormuth ziet het als een voordeel dat Heracles al in de eerste speelronde op bezoek gaat bij Ajax. "Het is de eerste wedstrijd, geen ploeg weet nog precies op welke niveau het zit. We hebben Ajax al in actie gezien in een officiële wedstrijd, zij ons nog niet. Ben je een paar wedstrijden verder, dan kennen de tegenstanders je aanpak en filosofie."