Flemming kijkt uit naar Eredivisie-debuut: 'Kon bij Ajax stap niet maken'

Flemming kijkt uit naar Eredivisie-debuut: 'Kon bij Ajax stap niet maken'

10-08-2018 14:35
27

PEC Zwolle begint de Eredivisie vrijdagavond zonder Ryan Thomas, maar met Zian Flemming. De ex-Ajacied kroonde zich tot topscorer van de voorbereiding en kijkt na 25 wedstrijden op het een na hoogste niveau uit naar zijn debuut in de Eredivisie.

"Voor mijn gevoel was ik echt toe aan de stap naar de Eredivisie. Nee, dat kon niet bij Ajax. Het was nog wel een optie om te vechten voor mijn kans, maar ik kreeg steeds meer het gevoel dat een andere weg beter voor me zou zijn", aldus de aanvallende middenvelder in gesprek met ELF Voetbal. "Ik had tussen Jong Ajax en Ajax 1 gehangen, maar dan kun je naar mijn mening beter basisspeler zijn bij PEC."

Volgens Flemming zijn er grote verschillen tussen Ajax en PEC. "Ajax is niet voor niets een van de grootste clubs van Europa, zeker qua jeugdopleiding. Bij PEC is het allemaal wat losser, zonder dat iedereen doet waar hij zin in heeft. Bij Ajax is alles net wat strakker geregeld." Flemming acht de kans groot dat hij vrijdagavond aan de aftrap verschijnt: "Ik krijg steeds meer zin in de openingswedstrijd tegen sc Heerenveen. Ik heb veel gespeeld in de voorbereiding, dus de kans is zeker aanwezig dat ik in de basisopstelling sta."