Blind blikt vooruit op nieuw seizoen in Eredivisie: 'Dat lijkt me verschrikkelijk'

Blind blikt vooruit op nieuw seizoen in Eredivisie: 'Dat lijkt me verschrikkelijk'

10-08-2018 16:20
105

Daley Blind kijkt uit naar de seizoensopening met Ajax. Zaterdagavond is in de Johan Cruijff Arena Heracles Almelo de eerste tegenstander. Toch is er ook één ding waar de verdediger niet naar uit kijkt.

"Ik kijk niet uit naar het kunstgras, dat lijkt me verschrikkelijk. Maar ja ook dat hoort erbij. Dan moet je prof zijn en er staan", verklaart Blind tegenover de camera van FOX Sports. De van Manchester United overgekomen speler beseft dat er in de competitie andere tegenstanders wachten dan in Engeland. "Het is misschien even anders dan bepaalde tegenstanders in de Premier League. Dat hoort erbij, dat wist ik toen ik de keuze maakte."

Ajax wordt door veel kenners gezien als de gedoodverfde titelkandidaat. Blind is zich er echter van bewust dat het binnenhalen van de titel nog geen abc'tje is. "Elke wedstrijd zullen we als een finale moeten zien. Er is genoeg gezegd over de Ajax-selectie, maar we moeten het elke wedstrijd maar eens bewijzen en ook naar onszelf toe zijn we verplicht elke wedstrijd zo te benaderen."

Blind denkt dat iedereen de motivatie daarvoor vooral bij zichzelf moet zoeken. "Je moet jezelf zo optimaal kunnen motiveren om elke wedstrijd het uiterste eruit te halen en de drie punten binnen te slepen. Tuurlijk qua ambiance en sfeer zal dat anders zijn. Dat is iets waar ik niks kan aan veranderen, helaas."