De Jong blij met lage verwachtingen: 'Geeft ons vrijbrief het goed te doen'

De Jong blij met lage verwachtingen: 'Geeft ons vrijbrief het goed te doen'

10-08-2018 16:38
23

De verwachtingen rond promovendus De Graafschap zijn niet bepaald hooggespannen. Volgens trainer Henk de Jong hoeft dat geen probleem te zijn.

Veel kenners scharen De Graafschap in de seizoensgids van Voetbal International bij de laatste drie van de Eredivisie. "Oh, dat zijn hartstikke mooie kenners. Daar hebben ze gelijk in. Maar wij gaan wel proberen om het niet zo te laten worden. Dat geeft ons als totale club een vrijbrief om het goed te doen dit jaar", aldus De Jong tegenover Omroep Gelderland.

Wedden

Meer odds

De competitie begint zondag voor De Doetinchemmers met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord, dat donderdag in de voorronde van de Europa League hard onderuit ging bij AS Trencin. "Dat heb ik bij een vorige club ook wel eens gehad. Toen zat Feyenoord op donderdagavond zo'n eind in de drek, in de blubber. En toen speelden ze op zondag in Leeuwarden op kunstgras een fantastische wedstrijd", weigert De Jong zich rijk te rekenen.

De Graafschap kan zondag in ieder geval rekenen op veel steun, want De Vijverberg is heelmaal uitverkocht. "Heerlijk, iedereen heeft er zin in. Laat maar komen."