Update: Excelsior heeft Omarsson binnen: IJslandse spits tekent voor drie jaar

Update: Excelsior heeft Omarsson binnen: IJslandse spits tekent voor drie jaar

11-08-2018 18:25
43

Excelsior lijkt in de zoektocht naar een nieuwe spits beet te hebben. De club heeft met IFK Göteborg een akkoord bereikt over de transfer van Elias Omarsson.

Dat bevestigt de Zweedse club vrijdag. Excelsior en Göteborg zijn eruit, maar Omarsson moet wel nog een akkoord bereiken met de Kralingers. Dat lijkt een kwestie van tijd. In het meest gunstige geval kan de spits debuteren tegen Feyenoord, de wedstrijd die volgend weekend in De Kuip wordt gespeeld. 

Excelsior zocht bijna de hele zomer naar een spits die de naar PEC Zwolle vertrokken Mike van Duinen op moest volgen. De club vond die niet, waardoor waarschijnlijk routinier Anouar Hadouir de spitspositie in gaat vullen tegen Fortuna Sittard (zaterdag). Volgens RTV Rijnmond heeft Omarsson nog geen akkoord bereikt met Excelsior, maar Göteborg is stellig en zegt dat de spits definitief naar Kralingen verkast. 

Technisch directeur Mats Gren van Göteberg: "Zoals veel anderen heeft ook Elias de ambitie om naar Europa te verhuizen. Toen wij de kans kregen om Sargon Abraham en Robin Söder te halen (aanwinsten, red.), was het mogelijk om Elias te laten gaan. We danken een loyale teamgenoot en wensen hem succes in zijn carrière."

Excelsior meldt dat er een akkoord is bereikt met Göteborg, maar dat de deal nog niet rond is. Algemeen directeur Ferry de Haan hoopt zaterdag een klap op de transfer te geven.

Omarsson blijkt erg trefzeker, want dit seizoen was hij in twaalf wedstrijden maar liefst acht keer trefzeker voor Göteborg. Eerder speelde hij voor het Noorse Valerengen en Keflavik in zijn thuisland.

Update 11/8, 18.25 uur: Excelsior heeft de komst van Elias Omarsson via de officiële kanalen bevestigd. De 23-jarige IJslandse spits tekent een contract voor drie seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Ómarsson meldt zich zaterdagavond al in Rotterdam, waar hij de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zal bijwonen. Maandag volgt de medische keuring, waarna hij zal aansluiten bij de selectie in aanloop naar het treffen met Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s