PSV koos voor Eredivisie-alternatief Thomas; vijf keer goedkoper dan Gutiérrez

PSV koos voor Eredivisie-alternatief Thomas; vijf keer goedkoper dan Gutiérrez

10-08-2018 17:50
203

PSV heeft niet diep in de buidel hoeven te tasten om Ryan Thomas naar Eindhoven te halen. PEC Zwolle ontvangt ongeveer drie miljoen euro van de Eindhovenaren.

Dat laten het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf weten. Mexico-international Erick Gutiérrez was doelwit nummer een van PSV, maar zijn werkgever Pachuca CF vroeg een bedrag dat men in Eindhoven niet wilde betalen. Duidelijk is niet wat de Mexicaanse club precies voor Gutiérrez wilde hebben, maar naar verluidt ging het om ongeveer vijftien miljoen euro. 

En dus richtte PSV de pijlen op Eredivisie-alternatief Thomas, die dus ongeveer vijf keer goedkoper is dan Gutiérrez. Thomas had in Zwolle nog een contract voor een seizoen. Volgens het Eindhovens Dagblad betaalt PSV 'een kleine drie miljoen euro' voor Thomas. De Telegraaf meldt dat het transferbedrag 'tussen de twee en drie miljoen euro' ligt. Dat bedrag zal door bonussen ook niet veel verder oplopen.

Het is volgens het ED niet ondenkbaar dat Gutiérrez alsnog naar Eindhoven komt, maar niet als de huidige selectie intact blijft. Mochten er nog mutaties plaatsvinden, dan zou de komst van de Mexicaan theoretisch nog mogelijk zijn.