Ciss (19) vier jaar lang te bewonderen in Eredivisie: Met beide handen gegrepen

Ciss (19) vier jaar lang te bewonderen in Eredivisie: "Met beide handen gegrepen"

10-08-2018 18:25
19

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Amadou Ciss. De negentienjarige Senegalees was al als testspeler actief bij de promovendus. Nu heeft hij voor vier jaar getekend.

Ciss liep al een tijdje rond in Sittard en overtuigde de clubleiding van zijn kwaliteiten. Het leverde hem een lang, meerjarig contract op. "Met Amadou halen we een veelbelovende, snelle en technisch vaardige speler in huis", legt technisch directeur Mustafa Aztopal uit op de clubsite van Fortuna. "Gezien zijn leeftijd is hij nog lang niet uitgeleerd. Het is een jongen waar wij en onze fans dus nog veel plezier aan gaan beleven."

Ciss is dolblij met zijn gloednieuwe contract. "Al van jongs af aan wilde ik maar één ding en dat is profvoetballer worden. Voetballen in Europa is dan de ultieme droom natuurlijk. Bij FC Teungueth kon ik al een deel van mijn droom uit laten komen."

"Na een tussenstop bij Pau FC krijg ik nu de kans om mezelf te bewijzen op het hoogste niveau in Nederland met Fortuna Sittard. Toen ik de mogelijkheid kreeg om mezelf als testspeler te bewijzen heb ik die meteen met beide handen gegrepen. En met succes, zo blijkt."