'Verheerlijking' Tadic 'gaat te ver': 'Anders wanneer je bij een topclub speelt'

'Verheerlijking' Tadic 'gaat te ver': 'Anders wanneer je bij een topclub speelt'

10-08-2018 20:08
99

Kenneth Perez vindt het logisch dat Ajax als de gedoodverfde favoriet voor de landstitel wordt gezien. De Amsterdammers betaalden onder meer miljoenen voor Daley Blind en Dusan Tadic.

"Als je dat soort bedragen wil en kan uitgeven, dan ben je natuurlijk de allergrootste favoriet", zegt Perez bij FOX Sports. "PSV zou het wel willen, maar die kunnen dat niet. Feyenoord zou het ook willen, maar die kunnen het ook niet. Nu doet Ajax het en dan ben je de grootste favoriet. Maar dat is ook niet erg, toch?"

Blind moet de jonge selectie bij de hand nemen, maar Perez acht hem slechts ten dele geschikt voor die taak. "Volgens mij is Daley Blind in woorden en gebaren geen leider. Wel door zijn voetballen en zeer zeker door zijn professionalisme."

De Deen vindt daarnaast dat de hype rond Tadic doorslaat. "Het is wel anders wanneer je bij een topclub speelt, in welk land dan ook. Dan moet je. Hij heeft bij FC Groningen, FC Twente en Southampton gespeeld. Daar moet het niet, daar mag het. Absoluut een goede speler en hij gaat doelpunten maken, assists geven en mooie dingen laten zien, maar die verheerlijking gaat me iets te ver."