Heerenveen pakt zwaarbevochten punten in Zwolle: twee goals én rood voor Thorsby

Heerenveen pakt zwaarbevochten punten in Zwolle: twee goals én rood voor Thorsby

10-08-2018 21:49
67

PEC Zwolle en sc Heerenveen hebben het nieuwe Eredivisie-seizoen afgetrapt met een razend spannende confrontatie. Na vijf doelpunten, twee strafschoppen én een rode kaart waren het uiteindelijk de Friezen die de punten mee naar huis namen.

Tijdens de openingsfase was het van beide kanten aftasten, maar na een klein half uur spelen brak PEC de wedstrijd open. Doke Schmidt hing aan de arm van Vito van Crooij, arbiter Dennis Higler gaf een strafschop en de van Excelsior overgekomen Mike van Duinen verzorgde de eerste Eredivisie-treffer van het seizoen.

Heerenveen had tot dan toe nauwelijks iets laten zien, maar sloeg in het laatste kwartier voor rust bikkelhard toe. Morten Thorsby was met een mooie kopbal en met een droge volley in de korte hoek verantwoordelijk voor de 1-1 en 1-2. Arber Zeneli wist vanaf de achterlijn zelfs de 1-3 tussen de benen van Diederik Boer door te schuiven.

Weer een hoofdrol voor Thorsby
PEC gaf de moed niet op en ging na rust fanatiek op zoek naar de aansluitingstreffer. Thorsby haalde de bal met zijn arm voor de doellijn weg en kreeg rood: Van Duinen bracht met zijn tweede benutte penalty de spanning terug in de wedstrijd. De thuisploeg rook bloed en was een aantal keer dichtbij de 3-3. Clint Leemans en Gustavo Hamer hadden echter geen geluk met pogingen van afstand.

Datzelfde gold voor Zian Flemming: de van Ajax-overgekomen middenvelder passeerde doelman Warner Hahn, maar Heerenveen-captain Daniel Höegh redde op de lijn. De Friezen moesten enkele hachelijke momenten toestaan, maar hielden stand nadat de krachten wegvloeiden bij PEC. Arbiter Higler trok nog vier minuten blessuretijd bij, maar Heerenveen kon de armen in de lucht gooien.