Tevreden VAR Makkelie over slippertje van Higler: Als hij even had gewacht...

Tevreden VAR Makkelie over slippertje van Higler: "Als hij even had gewacht..."

10-08-2018 23:22
41

Danny Makkelie is tevreden over het Eredivisie-debuut van de videoscheidsrechter. De 35-jarige leidsman zat tijdens de seizoensopening tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen in Zeist achter de monitor.

Makkelie moest twee keer in actie komen om een door Dennis Higler toegekende penalty aan PEC te beoordelen en gaf in beide gevallen de scheidsrechter gelijk. In de aanloop naar de tweede strafschop kreeg Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby rood vanwege hands op de doellijn: PEC scoorde in de rebound, maar Higler had toen al voor een strafschop gefloten. "Als hij even had gewacht, dan had hij voordeel kunnen geven, het doelpunt kunnen toekennen en een gele kaart kunnen geven", reageert Makkelie tegenover de NOS.

"Aan de andere kant: het is natuurlijk knap dat hij de handsbal ziet. Maar hij zal zelf ook wel balen", neemt de videoscheidsrechter het op voor collega Higler. Thorsby zelf kon minder begrip opbrengen voor de beslissing. "Ik begrijp niet waarom de scheidsrechter niet door liet spelen", liet de Noor weten aan FOX Sports. "Dan had PEC gescoord en had ik geen rode kaart hoeven hebben. Waar moet ik mijn arm dan laten?"