Advocaat stipt uitdaging voor Ten Hag aan: 'Dit wordt zijn strijd bij Ajax'

Advocaat stipt uitdaging voor Ten Hag aan: 'Dit wordt zijn strijd bij Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 11 augustus 2018 om 06:49za 11-08-2018 om 06:49

Het wordt voor Erik ten Hag een strijd om de 'haantjes' van Ajax te managen. Dat laat Dick Advocaat weten in een groot exclusief interview met De Telegraaf.

Er is moordende concurrentie bij Ajax, waardoor diverse spelers buiten de boot vallen. Het is de taak van Ten Hag om alles te managen. "Van Hanegem stipte dat recent al aan. De haantjes in het team...", zegt Advocaat. "Spelers willen niet weten dat je er meer nodig hebt dan zestien om top te presteren. Iedereen voelt zich beter dan degene die erin staat. Dit wordt bij Ajax de strijd van Ten Hag."

Wát er rondloopt in Amsterdam, stemt Advocaat tevreden. De Kleine Generaal stelt dat er in Nederland genoeg talent rondloopt. "Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Frenkie de Jong, Carel Eiting en Donny van de Beek. We zijn heel snel in paniek als het even minder gaat met Oranje. Maar dat is geen reden om het hele jeugdvoetbal te gaan veranderen. Duitsland, Frankrijk en Spanje hebben ook mindere periodes gekend. En hoeveel groter zijn die landen wel niet?"

Hij haalt het WK 2006 aan, waar hij bondscoach was van Zuid-Korea. Advocaat speelde in de groepsfase met 1-1 gelijk tegen Frankrijk. "De Fransen gingen met geluk door op doelsaldo. Duitsland en Spanje vlogen er op dit WK uit, Spanje op het vorige WK ook al. Het betekent niet dat er iets mis is met de jeugdopleiding daar of in Nederland. Wat ik wel graag zie is dat we de jeugdtrainers beter opleiden."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws