De Jong over 'oriënterend bezoek': 'Waar stap je nou in, als ik zou gaan?'

De Jong over 'oriënterend bezoek': 'Waar stap je nou in, als ik zou gaan?'

11-08-2018 07:06
39

Hij kon naar Mexico en Azië, maar is nog steeds speler van PSV. Luuk de Jong staat nog steeds achter zijn keuze om te verlengen in Eindhoven. Dat hij besloot te blijven, heeft mede te maken met de transferactiviteiten van de club.

"De clubleiding, de nieuwe trainer, de fans, van allerlei kanten is er veel waardering", vertelt De Jong aan het Algemeen Dablad. "En het sportieve plaatje klopt voor mijn gevoel. Neem de nieuwe offensieve backs die PSV heeft gehaald (Dumfries en Angelino, red.), dat heeft ook een rol gespeeld in mijn keuze voor contractverlenging. Ik verheug me op een seizoen met veel voorzetten."

Het leek er even op dat De Jong naar Mexico zou verkassen. Zijn vader reiste af naar het Noord-Amerikaanse land. "Ja, zie het als een oriënterend bezoek. Waar stap je nou in, ook als familie, als ik zou besluiten naar zo'n land te gaan? Mijn vader sprak bijvoorbeeld de Nederlandse ambassadeur over het leven daar. Ook met mijn pa kan ik goed praten."

De Jong stelt dat hij veel aan zijn vader te danken heeft. Hij zorgde ervoor dat FC Twente een plan opstelde om hem een betere speler te maken. "Dat was toen ze me wegkochten bij De Graafschap, waar ik net in het eerste mijn debuut had gemaakt. Je ziet toch vaak dat clubs jonge aankopen in de groep gooien en gewoon maar afwachten of het wel of niet iets wordt."