'Jean-Paul is nog steeds het boegbeeld, totaal geen rare situatie voor ons'

'Jean-Paul is nog steeds het boegbeeld, totaal geen rare situatie voor ons'

11-08-2018 09:02
27

FC Utrecht opent de competitie zaterdagavond tegen PSV. De voorbereiding op het openingsduel lijkt niet ideaal: vrijdag stapte assistent-trainer Luc Nijholt nog op, omdat hij niet tevreden was met zijn rol nadat de rolverdeling in de technische staf was aangepast.

Trainer Jean-Paul de Jong is eindverantwoordelijke gebleven, maar Rick Kruys en Marinus Dijkhuizen fungeren nu als veldtrainers bij de club uit de Domstad. Utrecht-aanvoerder Willem Janssen stelt positief te zijn over de wijziging. "Rick en Marinus zijn extreem goed op het veld. Daarnaast was de rolverdeling vanaf dag één duidelijk en wordt er hartstikke goed samengewerkt", stelt hij in De Telegraaf.

Volgens Janssen kan De Jong in zijn nieuwe rol nog meer een 'peoplemanager' zijn en daar ligt  volgens de captain juist zijn kracht. Het betekent bovendien niet dat de hoofdtrainer bijna niks meer doet. "Jean-Paul is nog steeds het boegbeeld en dagelijks aan het woord in de kleedkamer en vaak bij besprekingen. Dit is voor ons totaal geen rare of aparte situatie", stelt de aanvoerder, die vertrouwen heeft in een goede afloop tegen PSV. "Ze willen meer domineren. Maar ze moeten misschien nog een beetje wennen aan hun nieuwe manier van spelen en hopelijk kunnen wij daarvan profiteren."