'Als Dusan de warming-up doet in hoog tempo, ga je vanzelf meedoen in dat tempo'

'Als Dusan de warming-up doet in hoog tempo, ga je vanzelf meedoen in dat tempo'

11-08-2018 10:15
90

Noussair Mazraoui lijkt zeker te zijn van zijn plek in de basis bij Ajax. Erik ten Hag lijkt in de twintigjarige speler zijn ideale rechtsback te zien. Zelf is Mazraoui niet verbaasd dat hij speelt.

"De trainer zei dat dit seizoen mijn doorbraak moest worden. Op welke positie dat was maakte mij niet uit. Het is belangrijk om minuten te maken, maar ik had wel verwacht dat ik begin seizoen gewoon zou spelen", verklaart hij tegenover de camera van NOS.

Mazraoui is verder blij met de komst van ervaren krachten als Dusan Tadic en Daley Blind. "Ik denk dat we wat scherper trainenr. Je kijkt een beetje naar ze op. Als Dusan de warming-up doet, zie je hem hakken-billen doen maar op een heel hoog tempo. Een heel simpel voorbeeld eigenlijk. Omdat hij dat op zo'n snel tempo doet, ga je vanzelf meedoen in zo'n tempo. In zulke details zie je toch wel het verschil in ervaring."

Toch is Mazraoui geen typische verdediger. Eerder speelde hij in Jong Ajax als middenvelder en buitenspeler. "Ik kwam bij Ajax eigenlijk als rechtsback, toen zag de trainer in mij een middenvelder. Toen werd ik daar gezet. Daarna waren er blessures en spelers van het eerste kwamen terug. De trainer wilde me niet wisselen, toen werd het van linksbuiten naar rechtsbuiten naar centrale verdediger." De twintiger speelt het liefst als middenvelder, erkent hij. "Alleen het is zeker geen probleem als ik rechtsback speel en mijn aanvallende dingen kan doen."