Everton start competitie met gelijkspel; Richarlison blinkt uit

11-08-2018 20:44
39

Tottenham Hotspur is de competitie begonnen met een minimale zege op Newcastle United. Alle goals vielen in de eerste twintig minuten van de wedstrijd.

De nummer drie de Premier League van vorig seizoen kende een voortvarende start in Newcastle. Al in de achtste minuut knikte Jan Vertonghen raak. De hoekschop van Christian Eriksen werd door Davinson Sanchez doorgekopt en daarna door Vertonghen op doel gekopt. De bal kwam via de onderkant van de lat en doelman Martin Dubravka uiteindelijk terug in het veld. Arbiter Martin Atkinson kreeg hulp van de doellijntechnologie: de bal was over de doellijn geweest. Het bleek om nog geen negen millimeter te gaan.

Lang kon Tottenham niet van die voorsprong genieten, want drie minuten later was het alweer gelijk. Van dichtbij kon Joselu de gelijkmaker binnenkoppen. De aanvaller werd daarbij geen strobreed in de weg gelegd.

Zodoende kon Tottenham, met Heun-Min Son, Toby Alderweireld en Mousa Dembele als bankzitters, weer opnieuw begin. De ploeg van Mauricio Pochettino had opnieuw niet lang nodig om op voorsprong te komen. Op aangeven van Serge Aurier knikte Dele Alli de 1-2 binnen. Drie goals binnen twintig minuten, drie goals met het hoofd.

In de resterende zeventig minuten deed Newcastle United zeker niet onder voor The Spurs. Tweemaal stond het aluminium een gelijkmaker in de weg, Diame en Rondon hadden het geluk niet aan hun zijde. Met invallers Dembele, Son en Luke Amos trok Tottenham de overwinning uiteindelijk over de streep: 1-2.

Wolverhampton Wanderers - Everton 2-2
Everton heeft het seizoen niet kunnen starten met een overwinning. Op bezoek bij promovendus Wolverhampton Wanderers werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Miljoenenaankoop Richarlison liet zich wel meteen gelden. Everton kwam op voorsprong bij Wolverhampton door een goal van Richarlison. Wolverhampton kwam via een schitterende vrije trap van Ruben Neves op gelijke hoogte.

Richarlison leek Everton in de tweede helft de winst te bezorgen, maar tien minuten voor tijd zorgde Raul Jimenez voor een verdiende 2-2 einduitslag.