Officieel: Groningen laat grootverdiener naar SK Brann verkassen

Officieel: Groningen laat grootverdiener naar SK Brann verkassen

11-08-2018 15:34
34

FC Groningen heeft per direct afscheid genomen van Ruben Jenssen. Dat heeft de club bevestigd op de eigen website.

De 30-jarige Noor maakt de overstap naar SK Brann in Bergen. Jenssen kwam in de zomer van 2016 naar Nederland en speelde voor Groningen vijftig officiële wedstrijden, waarin hij twee keer het net vond. Vorig jaar speelde hij een half jaar op huurbasis voor zijn voormalige club 1. FC Kaiserslautern.

De middenvelder had weinig uitzicht op speelminuten bij Groningen. Daarom gingen club en speler op zoek naar een oplossing. "Dit is voor iedereen het beste", stelt Jenssen vanuit Noorwegen. "Mijn periode bij FC Groningen is helaas niet helemaal geworden wat we er met elkaar van hadden gehoopt. Hoewel we in het eerste seizoen de play-offs nog haalden, was het niet altijd even gemakkelijk. Niettemin hou ik goede herinneringen over aan de club", vertelt hij op de website van FC Groningen.

Jenssen had bij Groningen nog een contract voor één seizoen, maar SK Brann zou volgens eerdere berichten geen afkoopsom hoeven betalen. Volgens Dagblad van het Noorden was Jenssen grootverdiener bij Groningen en drukte hij stevig op de salarisbegroting. Volgens manager technische zaken Ron Jans is de uitkomst 'naar tevredenheid van alle betrokken partijen'.